Astellas-díj | Astellas Gyermekrajz Pályázat
Mai dátum: 2016.05.30.
Utolsó módosítás dátuma: 2016.04.07. 03:45

Pályázati felhívás


Az Astellas Pharma és a Móra Könyvkiadó együttműködésében,

az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ), a Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Házi Gyermekorvosok Egyesülete partnerségével

2015-ben is keressük a világ legkedvesebb gyermekorvosait!

ASTELLAS GYERMEKRAJZ PÁLYÁZAT 2015

a hazai gyermekorvosok elismeréséért

 részletes pályázati felhívás

Ha úgy érzed, a Te doktor nénid/doktor bácsid a legkedvesebb az egész világon, akkor itt az idő, hogy ezt másoknak is megmutasd: rajzolj, pályázz és nyerj! Ha elmúltál már 5 éves, de nem vagy még 12-nél idősebb, Magyarországon élsz és szeretsz rajzolni, küldd el nekünk legkedvesebb élményedet, ami doktor néniddel/ doktor bácsiddal kapcsolatos. Olyan technikával készíts alkotást, amely kétdimenziós, tehát lapos. Lehet ez zsírkréta, ceruza, festék vagy akár filctoll, de ragaszthatsz is, a lényeg, hogy egy A4-es lapra készítsd el a műved.

Ha van esetleg olyan konkrét történeted doktor nénidről/doktor bácsidról, amelyet a rajz mellett szívesen megosztanál mindenkivel, vagy esetleg néhány mondatban meg tudod fogalmazni, miért ő a világ legjobb gyermekorvosa, ne habozz, kérünk, írd meg nekünk azt is és mellékeld a rajzodhoz! Hadd tudja meg az orvosod, miért szereted Őt és miért vagy nagyon büszke rá!

A rajzod hátulján ne felejtsd el feltüntetni nevedet, pályaműved címét és a pontos születési dátumodat (utóbbit a kategória miatt). A kor meghatározásánál mindenkinél egységesen a beküldés időpontját vesszük alapul. Mindenki csak egy alkotással nevezhet!

A pályamunkákat postai úton az alábbi címre várjuk:

SESAME Pályázati Iroda, 1660 Budapest, Pf. 448.

A borítékra feltétlenül írd rá a következő jeligét: Astellas Gyermekrajz Pályázat 2015

A postán elküldött pályaművek feladási határideje: 2016. március 30., 24.00 óra


A nyerteseket az 5-6 éves, 7-9 éves, 10-12 éves korosztályokban jutalmazzuk. Az egyes korosztályok legjobbjai értékes nyereményekben részesülnek. Idén is szeretnénk az iskolák és pedagógusok részvételét, támogatását elismerni, ezért a Móra Könyvkiadó felajánlásának köszönhetően az az iskola és az az óvoda, ahonnan a legtöbb alkotás jut be a zsűri által felállított rangsor első száz helyére, a pályázat zárását követően 70-70.000 forint értékű könyvcsomagot vehet majd át! A könyvcsomagot a nyertes intézmények képviselői a Móra Könyvkiadó webáruházából maguk válogathatják majd össze.

KIK PÁLYÁZHATNAK? 

A pályázatra akkor jelentkezhetsz, ha a nevezés beadásának napján már elmúltál 5 éves, de még nem vagy idősebb 12-nél.

HOGYAN PÁLYÁZHATSZ?

A pályaművedhez jelentkezési lapot és Adatkezelési Nyilatkozatot kell benyújtanod, amelyet egyben az alábbi linken tudsz letölteni. Pályázni a következő három korcsoportban lehet: 5-6 éves, 7-9 éves, és 10-12 éves. Nagyon fontos, hogy a jelentkezési lapot figyelmesen töltsd ki! Javasoljuk, hogy ebben mindenképpen kérd szüleid segítségét! A kitöltött jelentkezési lapodat ne felejtsd el legalább az egyik szülővel vagy gondviselővel aláíratni, a nevezésed ugyanis csak így lesz érvényes!

Az idei pályázati esztendőben egy fontos újítást vezetünk be. Mielőtt a rajzodat beküldenéd, arra kérünk, látogasd meg szüleiddel a megrajzolt orvosod (ha beteg lennél, akkor úgyis találkoztok, egyébként meg természetesen az egészséges rendelés idejében), vidd el hozzá az alkotásod és készítsetek egy közös fotót, amelyen a rajzzal együtt mindketten rajta vagytok. Míg a rajzodat a jelentkezési lappal együtt postára adod, kérjük, a fotót a gyermekrajz@astellasdij.hu címre saját neved és a megrajzolt orvos nevének feltüntetésével küldd el nekünk! A 2015-ös pályázaton csak akkor lesz érvényes a nevezésed, ha a fotód is beérkezett. 

Alkotásodat és jelentkezési lapodat helyezd egy A4-es borítékba és a következő címre postázd el:

SESAME Pályázati Iroda, 1660 Budapest, Pf. 448.

A borítékra feltétlenül írd rá a következő jeligét: Astellas Gyermekrajz Pályázat 2015

Kérjük, hogy a postára adás elsőbbségi és ajánlott jelzésekkel történjen, mert így tapasztalataink szerint a célba érés sokkal biztonságosabb, ráadásul nyomon követhető. Azt viszont kifejezetten kérjük, hogy a „tértivevényes” feladást ez esetben ne használd, mert a fogadó postán a kézbesítésnél ez jelentős bonyodalmakat okoz.

Megköszönjük, ha a postai feladással egy időben a gyermekrajz@astellasdij.hu címre is kapunk Tőled vagy szüleidtől értesítést a nevezés beküldéséről. A 2016. március 30., 24.00 óra után postára adott pályamunkákat nem tudjuk elfogadni. (A postai bélyegzőn szereplő dátum a mérvadó!)

Az Astellas Gyermekrajz Pályázatot az Astellas Pharma, a Móra Könyvkiadó, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, a Magyar Gyermekorvosok Társasága, valamint a Házi Gyermekorvosok Egyesülete közösen gondozza. Teszik ezt azzal a céllal, hogy a csodálatos alkotásokon keresztül minél többen megismerjék a világ legkedvesebb gyermekorvosait és hogy a sok jóért és örömért a nagy nyilvánosság előtt, Veled együtt mondjanak köszönetet.


ÉRTÉKELÉS ÉS DÍJAZÁS

A beérkezett pályaművek a beküldési határidő lejárta után - 2016. április 7-21. között - a nagyközönség bevonásával zajló internetes közönségszavazáson vesznek részt. Az internetes szavazáson az egyes korosztályokban legtöbb voksot kapó rajzok alkotói a pályázat közönségdíját kapják. A pályázat zsűrije a beérkezett alkotásokat a közönségszavazás eredményétől függetlenül, azzal párhuzamosan önállóan értékeli és rangsort állít fel. Ennek eredményeként mindhárom korcsoportban dobogósokat és nyertest hirdet


TOVÁBBI PÁLYÁZATI FELTÉTELEK


JOGI ÉS SZEMÉLYI FELTÉTELEK

Mivel a pályázók egyike sem tölthette be még a 14. életévét, így mindenkire érvényes, hogy nevezni csak a törvényes képviselő hozzájárulásával lehet. A pályázat kiírói, alkalmazottai, illetve a felsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.


PÁLYAMUNKÁD BEADÁSÁNAK FELTÉTELEI:

Minden pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázatod érvénytelenné válik, és nem kaphatsz díjat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor köteles vagy a díjat visszaszolgáltatni.

Pályamunkád beadásával egyben kijelented, hogy az a saját alkotásod, továbbá felelősséget vállalsz azért, hogy az általad benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát.

A pályázatra csak olyan alkotást nevezhetsz be, amellyel más, hasonló jellegű versenyen még nem szerepeltél.


SZERZŐI ÉS FELHASZNÁLÓI JOGOK

Pályázatod benyújtásával a pályamunkához fűződő szerzői jogaid alapján a kiíró részére az alábbiak szerint adsz felhasználási engedélyt:

  • A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok, továbbá a később a pályaművekből rendezendő kiállítások népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására minden esetben, de csakis a pályázó, vagyis a Te neved feltüntetése mellett.
  • A kiíró - úgyis mint egy lehetséges kiállítás rendezője - jogosult a művek nyilvánosságra hozatalára a kiállítások, továbbá a kiállításokhoz szorosan kapcsolódó katalógus, programfüzet, internetes felület, reklám, PR tevékenység stb. keretében. Jogosult ezen kívül még a díjátadón a résztvevőkről készült fotók cikkekben való megjelentetésére.
  • Pályázatod benyújtásával hozzájárulsz ahhoz, hogy a pályázat kiírói a pályaművedről készült reprodukciót akár könyv alakban, akár elektronikus formában többszörözze, valamint megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot adsz, neved feltüntetése mellett. A fent megnevezett megjelenésekért külön díjazásra nem tarthatsz igényt.
  • Az általad megadott elérhetőségeket a kiíró adatbázisában regisztrálja, azokat harmadik személynek csak a külön beleegyezéseddel adja ki.


AZ EREDETI PÁLYAMŰVEK SORSA

A legjobbnak bizonyuló alkotásokból 2016 tavaszán és nyarán vándorkiállítást készítünk, amelyet az ország különböző egészségügyi, kulturális és oktatási intézményeiben mutatunk be. A kiállításon részt vevő darabokat nem áll módunkban visszajuttatni. Az e körbe nem tartozó alkotásokat előzetes egyeztetést követően 2016. május 31-ig irodánkban személyesen át lehet majd venni. Az át nem vett pályaművek megőrzéséért a későbbiekben felelősséget nem vállalunk.

 

A beérkezett pályaművek a beküldési határidő lejárta után - 2015. február 13. és február 27. között - a nagyközönség bevonásával zajló internetes közönségszavazáson vesznek részt. Az internetes szavazáson legtöbb voksot kapó rajzok alkotói a pályázat közönségdíját kapják. A pályázat zsűrije a beérkezett alkotásokat értékelve saját rangsort állít fel. Ennek eredményeként a pályázat mindhárom korcsoportjában nyertest hirdet. Szeretnénk e pályázattal az iskolákat és a pedagógusokat is motiválni, ezért idén először a következő felajánlást tesszük: azon iskola, ahonnan a 2014-es Astellas Gyermekrajz Pályázatra a legtöbb érvényes nevezés érkezik, a Móra Könyvkiadó nagylelkű felajánlásának köszönhetően egy 140 ezer forint értékű könyvcsomagot vehet majd át. A könyvcsomagot a nyertes intézmény a Móra Könyvkiadó webáruházából válogathatja majd össze.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

 

JOGI ÉS SZEMÉLYI FELTÉTELEK

 

Mivel a pályázók egyike sem tölthette be még a 14. életévét, így mindenkire érvényes, hogy nevezni csak a törvényes képviselő hozzájárulásával lehet. A pályázat kiírói, alkalmazottai, illetve a felsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.

 

PÁLYAMUNKÁD BEADÁSÁNAK FELTÉTELEI:

 

Minden pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázatod érvénytelenné válik, és nem kaphatsz díjat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor köteles vagy a díjat visszaszolgáltatni.

Pályamunkád beadásával egyben kijelented, hogy az a saját alkotásod, továbbá felelősséget vállalsz azért, hogy az általad benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát.

A pályázatra csak olyan alkotást nevezhetsz be, amellyel más, hasonló jellegű versenyen még nem szerepeltél.

 

SZERZŐI ÉS FELHASZNÁLÓI JOGOK

 

Pályázatod benyújtásával a pályamunkához fűződő szerzői jogaid alapján a kiíró részére az alábbiak szerint adsz felhasználási engedélyt:

·         A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok, továbbá a később a pályaművekből rendezendő kiállítások népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására minden esetben, de csakis a pályázó, vagyis a Te neved feltüntetése mellett.

·         A kiíró - úgyis mint egy lehetséges kiállítás rendezője - jogosult a művek nyilvánosságra hozatalára a kiállítások, továbbá a kiállításokhoz szorosan kapcsolódó katalógus, programfüzet, internetes felület, reklám, PR tevékenység stb. keretében. Jogosult ezen kívül még a díjátadón a résztvevőkről készült fotók cikkekben való megjelentetésére.

·         Pályázatod benyújtásával hozzájárulsz ahhoz, hogy a pályázat kiírói a pályaművedről készült reprodukciót akár könyv alakban, akár elektronikus formában többszörözze, valamint megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot adsz, neved feltüntetése mellett. A fent megnevezett megjelenésekért külön díjazásra nem tarthatsz igényt.

·         Az általad megadott elérhetőségeket a kiíró adatbázisában regisztrálja, azokat harmadik személynek csak a külön beleegyezéseddel adja ki.

 

AZ EREDETI PÁLYAMŰVEK SORSA

 

A legjobbnak bizonyuló alkotásokból 2015 tavaszán és nyarán vándorkiállítást készítünk, amelyet az ország különböző egészségügyi, kulturális és oktatási intézményeiben mutatunk be. A kiállításon részt vevő darabokat nem áll módunkban visszajuttatni. Az e körbe nem tartozó alkotásokat előzetes egyeztetést követően 2015. május 31-ig irodánkban személyesen át lehet majd venni. Az át nem vett pályaművek megőrzéséért a későbbiekben felelősséget nem vállalunk.

Szeretnénk e pályázattal az iskolákat és a pedagógusokat is motiválni, ezért idén először a következő felajánlást tesszük: azon iskola, ahonnan a 2015-ös Astellas Gyermekrajz Pályázatra arányosan a legtöbb érvényes nevezés érkezik, a Móra Könyvkiadó nagylelkű felajánlásának köszönhetően egy 140 ezer forint értékű könyvcsomagot vehet majd át (érvényes nevezést beküldő diákok/az intézményben tanuló, a pályázati korosztályba eső gyermekek száma). A könyvcsomagot a nyertes intézmény a Móra Könyvkiadó webáruházából válogathatja majd össze.
Kérdésem van »
Legutóbbi feltöltések
Nincs feltöltve kép
Az orvos, aki mindig segít
Szabados Gabriella / Kecskemét
“Mindig felvidít, és hamar kigyógyít a betegségből.”
A megrajzolt orvos:
Dr. Kovács István
Nincs feltöltve kép
Mutasd, hol fáj!
Zombory Réka / Kecskemét
“Kedves, barátságos, megmutatja a szurinál, hogy megy a gyógyszer a tűn át a testembe. Beszélget velem, megnyugtat.”
A megrajzolt orvos:
Dr. Fábián Erzsébet
Nincs feltöltve kép
Anyával az orvosnál
Sajtos Anna / Kecskemét
“Szereti a gyerekeket, kedves, jószívű.”
A megrajzolt orvos:
Dr. Szász Katalin
Tovább »
Akikről a rajzok szólnak...
Dr. Abdel Hameed
házi gyermekorvos
Körmend
Dr. Abdel Hameed Abdel Hay Abdin csecsemő- és gyermekgyógyász, iskola- és ifjúság-egészségügyi szakorvos, továbbá akupunktőr, természetgyógyász, laserterapeuta vagyok. Az orvosi diplomát 1978-ban a pécsi Orvostudományi Egyetemen (POTE) szereztem. A diplomám megszerzése után Szudánban, Jemenben, Líbiában dolgoztam, majd 1988 óta Körmenden, házi gyermekorvosként, iskolaorvosként folytatom tevékenységemet, valamint az újszülött részleget vezettem a körmendi szülészeti osztály 2012 júliusi megszűnéséig. Először szudáni állampolgár, másodszor magyar állampolgár vagyok. 2012 márciusában "Vas Megye Önkormányzata Szolgálatáért Egészségügyi Tagozata" elismerést kaptam.
Tovább »
A pályázat zsűrije
Bartos Erika
meseíró és -rajzoló
Több mint tíz éve szeretettel írom és rajzolom meséimet a legkisebb korosztálynak. Eredetileg okleveles építészmérnökként végeztem a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán, de az anyaság egy új utat nyitott meg előttem. Saját gyermekeimnek rövid, egyszerű meséket kezdtem rajzolni, melyet örömmel forgattak barátaim gyermekei is, végül ezekből a kis történetekből állt össze az első könyvem, Kistestvér érkezik címmel.
Tovább »
Mit jelent az Astellas-díj?
Az Astellas-díjat 2006-ban az Astellas Pharma és annak vezetőjeként Dr. Markovich György alapította. A díj életre hívásának legfőbb célja kezdetektől fogva az volt, hogy a hazai egészségügyben tevékenykedő, sokszor méltatlanul kevés elismerést és nyilvánosságot kapó orvosok és egészségügyi szakdolgozók áldozatos munkájára és példaértékű erőfeszítéseire ráirányítsa a társadalom és a szakma figyelmét.
Bővebben »
Médiatámogatóink:
Médiafigyelő partnerünk:
A pályázatot szervezi és bonyolítja:

SESAME Pályázati Iroda
Cím: 1660 Budapest, Pf. 448.
Telefon: (1) 9200 620, (30) 298 3364
Fax: (1) 700 1620
E-mail: gyermekrajz@astellasdij.hu
Copyright © 2015 Astellas / Sesame PR - Minden jog fenntartva | Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat