Astellas-díj | Astellas Gyermekrajz Pályázat
Mai dátum: 2016.06.25.
Utolsó módosítás dátuma: 2016.04.07. 03:45

Pályázati felhívás


Az Astellas Pharma és a Móra Könyvkiadó együttműködésében,

az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ), a Magyar Gyermekorvosok Társasága és a Házi Gyermekorvosok Egyesülete partnerségével

2015-ben is keressük a világ legkedvesebb gyermekorvosait!

ASTELLAS GYERMEKRAJZ PÁLYÁZAT 2015

a hazai gyermekorvosok elismeréséért

 részletes pályázati felhívás

Ha úgy érzed, a Te doktor nénid/doktor bácsid a legkedvesebb az egész világon, akkor itt az idő, hogy ezt másoknak is megmutasd: rajzolj, pályázz és nyerj! Ha elmúltál már 5 éves, de nem vagy még 12-nél idősebb, Magyarországon élsz és szeretsz rajzolni, küldd el nekünk legkedvesebb élményedet, ami doktor néniddel/ doktor bácsiddal kapcsolatos. Olyan technikával készíts alkotást, amely kétdimenziós, tehát lapos. Lehet ez zsírkréta, ceruza, festék vagy akár filctoll, de ragaszthatsz is, a lényeg, hogy egy A4-es lapra készítsd el a műved.

Ha van esetleg olyan konkrét történeted doktor nénidről/doktor bácsidról, amelyet a rajz mellett szívesen megosztanál mindenkivel, vagy esetleg néhány mondatban meg tudod fogalmazni, miért ő a világ legjobb gyermekorvosa, ne habozz, kérünk, írd meg nekünk azt is és mellékeld a rajzodhoz! Hadd tudja meg az orvosod, miért szereted Őt és miért vagy nagyon büszke rá!

A rajzod hátulján ne felejtsd el feltüntetni nevedet, pályaműved címét és a pontos születési dátumodat (utóbbit a kategória miatt). A kor meghatározásánál mindenkinél egységesen a beküldés időpontját vesszük alapul. Mindenki csak egy alkotással nevezhet!

A pályamunkákat postai úton az alábbi címre várjuk:

SESAME Pályázati Iroda, 1660 Budapest, Pf. 448.

A borítékra feltétlenül írd rá a következő jeligét: Astellas Gyermekrajz Pályázat 2015

A postán elküldött pályaművek feladási határideje: 2016. március 30., 24.00 óra


A nyerteseket az 5-6 éves, 7-9 éves, 10-12 éves korosztályokban jutalmazzuk. Az egyes korosztályok legjobbjai értékes nyereményekben részesülnek. Idén is szeretnénk az iskolák és pedagógusok részvételét, támogatását elismerni, ezért a Móra Könyvkiadó felajánlásának köszönhetően az az iskola és az az óvoda, ahonnan a legtöbb alkotás jut be a zsűri által felállított rangsor első száz helyére, a pályázat zárását követően 70-70.000 forint értékű könyvcsomagot vehet majd át! A könyvcsomagot a nyertes intézmények képviselői a Móra Könyvkiadó webáruházából maguk válogathatják majd össze.

KIK PÁLYÁZHATNAK? 

A pályázatra akkor jelentkezhetsz, ha a nevezés beadásának napján már elmúltál 5 éves, de még nem vagy idősebb 12-nél.

HOGYAN PÁLYÁZHATSZ?

A pályaművedhez jelentkezési lapot és Adatkezelési Nyilatkozatot kell benyújtanod, amelyet egyben az alábbi linken tudsz letölteni. Pályázni a következő három korcsoportban lehet: 5-6 éves, 7-9 éves, és 10-12 éves. Nagyon fontos, hogy a jelentkezési lapot figyelmesen töltsd ki! Javasoljuk, hogy ebben mindenképpen kérd szüleid segítségét! A kitöltött jelentkezési lapodat ne felejtsd el legalább az egyik szülővel vagy gondviselővel aláíratni, a nevezésed ugyanis csak így lesz érvényes!

Az idei pályázati esztendőben egy fontos újítást vezetünk be. Mielőtt a rajzodat beküldenéd, arra kérünk, látogasd meg szüleiddel a megrajzolt orvosod (ha beteg lennél, akkor úgyis találkoztok, egyébként meg természetesen az egészséges rendelés idejében), vidd el hozzá az alkotásod és készítsetek egy közös fotót, amelyen a rajzzal együtt mindketten rajta vagytok. Míg a rajzodat a jelentkezési lappal együtt postára adod, kérjük, a fotót a gyermekrajz@astellasdij.hu címre saját neved és a megrajzolt orvos nevének feltüntetésével küldd el nekünk! A 2015-ös pályázaton csak akkor lesz érvényes a nevezésed, ha a fotód is beérkezett. 

Alkotásodat és jelentkezési lapodat helyezd egy A4-es borítékba és a következő címre postázd el:

SESAME Pályázati Iroda, 1660 Budapest, Pf. 448.

A borítékra feltétlenül írd rá a következő jeligét: Astellas Gyermekrajz Pályázat 2015

Kérjük, hogy a postára adás elsőbbségi és ajánlott jelzésekkel történjen, mert így tapasztalataink szerint a célba érés sokkal biztonságosabb, ráadásul nyomon követhető. Azt viszont kifejezetten kérjük, hogy a „tértivevényes” feladást ez esetben ne használd, mert a fogadó postán a kézbesítésnél ez jelentős bonyodalmakat okoz.

Megköszönjük, ha a postai feladással egy időben a gyermekrajz@astellasdij.hu címre is kapunk Tőled vagy szüleidtől értesítést a nevezés beküldéséről. A 2016. március 30., 24.00 óra után postára adott pályamunkákat nem tudjuk elfogadni. (A postai bélyegzőn szereplő dátum a mérvadó!)

Az Astellas Gyermekrajz Pályázatot az Astellas Pharma, a Móra Könyvkiadó, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, a Magyar Gyermekorvosok Társasága, valamint a Házi Gyermekorvosok Egyesülete közösen gondozza. Teszik ezt azzal a céllal, hogy a csodálatos alkotásokon keresztül minél többen megismerjék a világ legkedvesebb gyermekorvosait és hogy a sok jóért és örömért a nagy nyilvánosság előtt, Veled együtt mondjanak köszönetet.


ÉRTÉKELÉS ÉS DÍJAZÁS

A beérkezett pályaművek a beküldési határidő lejárta után - 2016. április 7-21. között - a nagyközönség bevonásával zajló internetes közönségszavazáson vesznek részt. Az internetes szavazáson az egyes korosztályokban legtöbb voksot kapó rajzok alkotói a pályázat közönségdíját kapják. A pályázat zsűrije a beérkezett alkotásokat a közönségszavazás eredményétől függetlenül, azzal párhuzamosan önállóan értékeli és rangsort állít fel. Ennek eredményeként mindhárom korcsoportban dobogósokat és nyertest hirdet


TOVÁBBI PÁLYÁZATI FELTÉTELEK


JOGI ÉS SZEMÉLYI FELTÉTELEK

Mivel a pályázók egyike sem tölthette be még a 14. életévét, így mindenkire érvényes, hogy nevezni csak a törvényes képviselő hozzájárulásával lehet. A pályázat kiírói, alkalmazottai, illetve a felsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.


PÁLYAMUNKÁD BEADÁSÁNAK FELTÉTELEI:

Minden pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázatod érvénytelenné válik, és nem kaphatsz díjat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor köteles vagy a díjat visszaszolgáltatni.

Pályamunkád beadásával egyben kijelented, hogy az a saját alkotásod, továbbá felelősséget vállalsz azért, hogy az általad benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát.

A pályázatra csak olyan alkotást nevezhetsz be, amellyel más, hasonló jellegű versenyen még nem szerepeltél.


SZERZŐI ÉS FELHASZNÁLÓI JOGOK

Pályázatod benyújtásával a pályamunkához fűződő szerzői jogaid alapján a kiíró részére az alábbiak szerint adsz felhasználási engedélyt:

  • A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok, továbbá a később a pályaművekből rendezendő kiállítások népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására minden esetben, de csakis a pályázó, vagyis a Te neved feltüntetése mellett.
  • A kiíró - úgyis mint egy lehetséges kiállítás rendezője - jogosult a művek nyilvánosságra hozatalára a kiállítások, továbbá a kiállításokhoz szorosan kapcsolódó katalógus, programfüzet, internetes felület, reklám, PR tevékenység stb. keretében. Jogosult ezen kívül még a díjátadón a résztvevőkről készült fotók cikkekben való megjelentetésére.
  • Pályázatod benyújtásával hozzájárulsz ahhoz, hogy a pályázat kiírói a pályaművedről készült reprodukciót akár könyv alakban, akár elektronikus formában többszörözze, valamint megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot adsz, neved feltüntetése mellett. A fent megnevezett megjelenésekért külön díjazásra nem tarthatsz igényt.
  • Az általad megadott elérhetőségeket a kiíró adatbázisában regisztrálja, azokat harmadik személynek csak a külön beleegyezéseddel adja ki.


AZ EREDETI PÁLYAMŰVEK SORSA

A legjobbnak bizonyuló alkotásokból 2016 tavaszán és nyarán vándorkiállítást készítünk, amelyet az ország különböző egészségügyi, kulturális és oktatási intézményeiben mutatunk be. A kiállításon részt vevő darabokat nem áll módunkban visszajuttatni. Az e körbe nem tartozó alkotásokat előzetes egyeztetést követően 2016. május 31-ig irodánkban személyesen át lehet majd venni. Az át nem vett pályaművek megőrzéséért a későbbiekben felelősséget nem vállalunk.

 

A beérkezett pályaművek a beküldési határidő lejárta után - 2015. február 13. és február 27. között - a nagyközönség bevonásával zajló internetes közönségszavazáson vesznek részt. Az internetes szavazáson legtöbb voksot kapó rajzok alkotói a pályázat közönségdíját kapják. A pályázat zsűrije a beérkezett alkotásokat értékelve saját rangsort állít fel. Ennek eredményeként a pályázat mindhárom korcsoportjában nyertest hirdet. Szeretnénk e pályázattal az iskolákat és a pedagógusokat is motiválni, ezért idén először a következő felajánlást tesszük: azon iskola, ahonnan a 2014-es Astellas Gyermekrajz Pályázatra a legtöbb érvényes nevezés érkezik, a Móra Könyvkiadó nagylelkű felajánlásának köszönhetően egy 140 ezer forint értékű könyvcsomagot vehet majd át. A könyvcsomagot a nyertes intézmény a Móra Könyvkiadó webáruházából válogathatja majd össze.

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

 

JOGI ÉS SZEMÉLYI FELTÉTELEK

 

Mivel a pályázók egyike sem tölthette be még a 14. életévét, így mindenkire érvényes, hogy nevezni csak a törvényes képviselő hozzájárulásával lehet. A pályázat kiírói, alkalmazottai, illetve a felsoroltak közeli hozzátartozói nem pályázhatnak.

 

PÁLYAMUNKÁD BEADÁSÁNAK FELTÉTELEI:

 

Minden pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázatod érvénytelenné válik, és nem kaphatsz díjat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor köteles vagy a díjat visszaszolgáltatni.

Pályamunkád beadásával egyben kijelented, hogy az a saját alkotásod, továbbá felelősséget vállalsz azért, hogy az általad benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát.

A pályázatra csak olyan alkotást nevezhetsz be, amellyel más, hasonló jellegű versenyen még nem szerepeltél.

 

SZERZŐI ÉS FELHASZNÁLÓI JOGOK

 

Pályázatod benyújtásával a pályamunkához fűződő szerzői jogaid alapján a kiíró részére az alábbiak szerint adsz felhasználási engedélyt:

·         A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok, továbbá a később a pályaművekből rendezendő kiállítások népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására minden esetben, de csakis a pályázó, vagyis a Te neved feltüntetése mellett.

·         A kiíró - úgyis mint egy lehetséges kiállítás rendezője - jogosult a művek nyilvánosságra hozatalára a kiállítások, továbbá a kiállításokhoz szorosan kapcsolódó katalógus, programfüzet, internetes felület, reklám, PR tevékenység stb. keretében. Jogosult ezen kívül még a díjátadón a résztvevőkről készült fotók cikkekben való megjelentetésére.

·         Pályázatod benyújtásával hozzájárulsz ahhoz, hogy a pályázat kiírói a pályaművedről készült reprodukciót akár könyv alakban, akár elektronikus formában többszörözze, valamint megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot adsz, neved feltüntetése mellett. A fent megnevezett megjelenésekért külön díjazásra nem tarthatsz igényt.

·         Az általad megadott elérhetőségeket a kiíró adatbázisában regisztrálja, azokat harmadik személynek csak a külön beleegyezéseddel adja ki.

 

AZ EREDETI PÁLYAMŰVEK SORSA

 

A legjobbnak bizonyuló alkotásokból 2015 tavaszán és nyarán vándorkiállítást készítünk, amelyet az ország különböző egészségügyi, kulturális és oktatási intézményeiben mutatunk be. A kiállításon részt vevő darabokat nem áll módunkban visszajuttatni. Az e körbe nem tartozó alkotásokat előzetes egyeztetést követően 2015. május 31-ig irodánkban személyesen át lehet majd venni. Az át nem vett pályaművek megőrzéséért a későbbiekben felelősséget nem vállalunk.

Szeretnénk e pályázattal az iskolákat és a pedagógusokat is motiválni, ezért idén először a következő felajánlást tesszük: azon iskola, ahonnan a 2015-ös Astellas Gyermekrajz Pályázatra arányosan a legtöbb érvényes nevezés érkezik, a Móra Könyvkiadó nagylelkű felajánlásának köszönhetően egy 140 ezer forint értékű könyvcsomagot vehet majd át (érvényes nevezést beküldő diákok/az intézményben tanuló, a pályázati korosztályba eső gyermekek száma). A könyvcsomagot a nyertes intézmény a Móra Könyvkiadó webáruházából válogathatja majd össze.
Kérdésem van »
Legutóbbi feltöltések
Nincs feltöltve kép
Az orvos, aki mindig segít
Szabados Gabriella / Kecskemét
“Mindig felvidít, és hamar kigyógyít a betegségből.”
A megrajzolt orvos:
Dr. Kovács István
Nincs feltöltve kép
Mutasd, hol fáj!
Zombory Réka / Kecskemét
“Kedves, barátságos, megmutatja a szurinál, hogy megy a gyógyszer a tűn át a testembe. Beszélget velem, megnyugtat.”
A megrajzolt orvos:
Dr. Fábián Erzsébet
Nincs feltöltve kép
Anyával az orvosnál
Sajtos Anna / Kecskemét
“Szereti a gyerekeket, kedves, jószívű.”
A megrajzolt orvos:
Dr. Szász Katalin
Tovább »
Akikről a rajzok szólnak...
Dr. Nagy Mihály
házi gyermekorvos
Balmazújváros
Dr. Nagy Mihály vagyok, 1954. augusztus 11-én születtem Debrecenben. Középiskolai tanulmányaimat a Tóth Árpád Gimnáziumban végeztem, az orvosi diplomát pedig a Debreceni Orvostudományi Egyetemen szereztem 1978-ban, továbbá ugyanitt tettem sikeres szakvizsgát csecsemő- és gyermekgyógyászatból 1982. december 6-án. A szakvizsga megszerzéséig a jászberényi Erzsébet Kórház gyermekosztályán dolgoztam, majd 1983. március 1. óta folyamatosan jelenlegi munkahelyemen gyakorolom hivatásomat Balmazújvárosban, házi gyermekorvosként. Nős vagyok, feleségem óvónő, tanítónő, két felnőtt fiam van, Attila és Mihály. Családunkban előttem senki nem választotta az orvosi hivatást, és fiaim sem készülnek egészségügyi pályára. Mivel elég beteges gyermek voltam, hivatásom választásában jelentős szerepet játszott kedves, humánus, türelmes gyermekorvosom. Igazi boldogságot és feltöltődést egy-egy ilyen kedves, szeretetteljes elismerés jelent…
Tovább »
A pályázat zsűrije
Janikovszky János
elnök-vezérigazgató
Móra Könyvkiadó Zrt.
„JanikovszkyÉvafia” - egybe, mint a Fehérlófia - a matematika tagozatos középiskola után újságírói terveit félretéve villamosmérnökként diplomázott, de később kizárólag a kereskedelem területén dolgozott. Több évig élt külföldön külkereskedőként, ahol a szakma mellett nyelvi jártasságot és szélesebb, nemzetközi látókört szerzett.
Tovább »
Mit jelent az Astellas-díj?
Az Astellas-díjat 2006-ban az Astellas Pharma és annak vezetőjeként Dr. Markovich György alapította. A díj életre hívásának legfőbb célja kezdetektől fogva az volt, hogy a hazai egészségügyben tevékenykedő, sokszor méltatlanul kevés elismerést és nyilvánosságot kapó orvosok és egészségügyi szakdolgozók áldozatos munkájára és példaértékű erőfeszítéseire ráirányítsa a társadalom és a szakma figyelmét.
Bővebben »
Médiatámogatóink:
Médiafigyelő partnerünk:
A pályázatot szervezi és bonyolítja:

SESAME Pályázati Iroda
Cím: 1660 Budapest, Pf. 448.
Telefon: (1) 9200 620, (30) 298 3364
Fax: (1) 700 1620
E-mail: gyermekrajz@astellasdij.hu
Copyright © 2015 Astellas / Sesame PR - Minden jog fenntartva | Adatvédelmi nyilatkozat | Kapcsolat